20 years together

Десислава Кръстева коментира плановете на ЕС за регулиране на използването и разработването на изкуствен интелект пред Bloomberg TV

12 Февруари 2020

Адв. Десислава Кръстева беше поканена в предаването „Бизнес старт“ на Bloomberg TV, за да коментира правилата за използване на изкуствен интелект, които ЕС планира да въведе в близко бъдеще, и как те ще се отразят на компаниите, разработващи продукти за лицево разпознаване.

Десислава говори за основните принципи, заложени в тези правила, чиято основна цел е да гарантират, че използването на изкуствен интелект няма да накърни основни човешки права и свободи. Беше засегната и темата за развитието на европейския технологичен сектор в сравнение с американския и китайския, като адв. Кръстева изрази мнение, че строгите правила за защита на личните данни в ЕС възпрепятстват европейските компании да наваксат стихийното развитие на американските и китайските си конкуренти.

Цялото видео с участието на адв. Десислава Кръстева  в „Бизнес старт“, може да видите тук.

Десислава Кръстева е международно признат експерт в областта на правото на информационните технологии и защитата на личните данни. Тя е Сертифициран професионалист по защита на личните данни за Европа (CIPP/E) и Сертифициран мениджър по управление защитата на лични данни  (CIPM) от Международната асоциация на професионалистите по лични данни (IAPP), Председател на българския KnowledgeNet Chapter към IAPP.

« Предишна  Следваща »