20 years together

ДЕСИСЛАВА КРЪСТЕВА ПРЕДСТАВЯ ЗАКОНИТЕ ЗА ЛОКАЛИЗИРАНЕ НА ДАННИ В БЪЛГАРИЯ В СТАТИЯ ЗА THOMSON REUTERS DATA PRIVACY ADVISOR

26 Февруари 2020

Адв. Десислава Кръстева, съдружник в „Димитров, Петров и Ко.“ и ръководител на отдела за ИТ и защита на личните данни на адвокатското дружество, обобщава законодателството за локализиране на данни в България в статия за Thomson Reuters Data Privacy Advisor.

Платформата предоставя достоверна информация за правилата и регулациите за защитата на данни по света, като по този начин помага на компаниите да разработват ясни политики за защита на данни, да се справят с различни казуси в тази област и да гарантират опазването на данни в страните, в които извършват дейност.

В материала, публикуван под формата на въпроси и отговори (Q&A) през януари 2020 г., Десислава обобщава изискванията за локализиране на данни в България, като представя обхвата, прилагането, рисковете и санкциите, свързани с основните закони в тази област.

Статията ще бъде достъпна и на сайта на водещия онлайн доставчик на правна експертиза Practical Law в рамките на новата услуга Practical Law Global.

Десислава Кръстева е международно признат експерт в областта на правото на информационните технологии и защитата на личните данни. Тя е Сертифициран професионалист по защита на личните данни за Европа (CIPP/E) и Сертифициран мениджър по управление защитата на лични данни (CIPM) от Международната асоциация на професионалистите по лични данни (IAPP), Председател на българския KnowledgeNet Chapter към IAPP.

 

« Предишна  Следваща »