20 years together

Десислава Кръстева печели признание в анкетата Women in Data 2019

07 Януари 2020

Водещият информационен източник в сферата на защита на личните данни "Global Data Review" наскоро публикува резултатите от новата си анкета Women in Data 2019. В нея са представени дами, доказали своя професионализъм и заемащи водещи роли в областта на защита на данните и киберсигурността.  Много от тях заемат високи ръководни постове в институции и компании от целия свят. Десислава Кръстева, съдружник в Адвокатско дружество „Димитров, Петров и Ко.“ (DPC) и ръководител на отдела по защита на личните данни, намира своето заслужено място в тази престижна селекция.

Запитана от редактора на публикацията за предизвикателствата, които среща по своя професионален път, Десислава посочва на първо място необходимостта „да остава в крак с постоянно ускоряващите се бизнес комуникации и разнообразието от нови регулации.“ Нейният съвет към глобалната общност на жените професионалисти в областта на защита на личните данни е „да бъдат запознати с възникващите тенденции и технологии, никога да не спират да се учат и винаги да търсят най-доброто решение и съвет за своя клиент“.

Десислава Кръстева е международно признат експерт в областта на правото на информационните технологии и защитата на личните данни. Тя е Сертифициран професионалист по защита на личните данни за Европа (CIPP/E) и Сертифициран мениджър по управление защитата на лични данни  (CIPM) от Международната асоциация на професионалистите по лични данни (IAPP), Председател на българския KnowledgeNet Chapter към IAPP.


 

« Предишна  Следваща »