20 years together

Отшумя ли треската около GDPR? Коментар на Десислава Кръстева в сутрешния блок на Телевизия Блумбърг „Бизнес старт“

10 Септември 2018

В интервю за сутрешния блок на Телевизия Блумбърг „Бизнес старт“ уважаваният експерт Десислава Кръстева, съдружник в адвокатско дружество „Димитров, Петров и Ко.“, отговори на въпроси, свързани с прилагането на европейския регламент за защита на личните данни в български условия.
 
„В България все още няма нормативен акт, който официално да прогласява българската Комисия за защита на личните данни за надзорен орган по Регламента, защото държавата се забави в приемането на необходимите правила на национално ниво” – коментира адвокат Кръстева.
 
Тя говори за предизвикателствата пред съдебната система, която трябва да следи за правилното спазване и прилагане на Общия регламент относно защитата на данни. Тези отговорности изискват добро познаване на правната материя.
 
В тази връзка, Десислава Кръстева, която е старши правен експерт във Фондация „Право и интернет“, представи предстоящото информационно събитие по проект INFORM, което ще се проведе на 11-ти септември 2018 г. в Дома на Европа в София.
 
Информационният ден има за цел да повиши осведомеността относно текущата реформа в сферата на защита на лични данни и да популяризира практическа информация относно ефективното прилагане на новото европейско законодателство в тази област.
 
Концепцията на проекта е да достигне до магистратите, практикуващите юристи и съдебната администрация чрез прилагане на подхода „обучение на обучители“.
 
Адв. Кръстева ръководи отдела по Защита на личните данни в „Димитров, Петров и Ко.“. Тя притежава международните сертификати Certified International Privacy Professional for Europe (CIPP/E) and Certified Information Privacy Manager (CIPM) by IAPP.

 

« Предишна  Следваща »