20 years together

Енчо Симеонов участва в първия здравен дебат в рамките на проекта „Най-добрите болници 2019“

19 Февруари 2020

Адв. Енчо Симеонов взе участие в здравен дебат на тема „Управление на съвременното здравеопазване  – предизвикателства и добри практики”, проведен на 17.02.2020 г като част от проекта на Инвестор.бг „Най-добрите болници 2019“. Сред участниците в дебата беше заместник-министъра на здравеопазването, председателя на Българския лекарски съюз, представители на НЗОК и различни държавни институции, неправителствения сектор, както и директори на болници.

Енчо Симеонов, който беше поканен в качеството си на водещ експерт в областта на медицинското право, говори за правните аспекти на добрите управленски практики. Той наблегна на това, което трябва да знае здравният мениджър за делата за лекарска грешка (медицински деликт) и сподели добър опит, свързан с превенцията на подобни дела. Енчо коментира нарастващата значимост на правните аспекти на лечебната дейност, като засегна и темата за разширения кръг от близки, които могат да предявят иск към лечебните заведения или специалистите, в случай на смърт на техен роднина заради лекарска грешка.

Енчо Симеонов е изтъкнат експерт в областта на медицинското право, водил десетки дела за медицински деликт през последните години. Чувства се като у дома си в съдебната зала, тъй като преди да се насочи към адвокатската  професия, е бил и съдия.

 

 

« Предишна  Следваща »