20 years together

Христо Нихризов участва в дискусионната сесия на Finance Tech Forum

12 Април 2019

Водещият експерт на DPC по банково право, медии и технологии Христо Нихризов взе участие в дискусионния панел на конференцията Finance Tech Forum, която се проведе на 10 април 2019г. в София. Събитието беше посетено от много представители на банковия и финансовия сектор, сред които участници от водещи банки, финтех компании, застрахователи, платежни оператори и  други.

Дискусията, в която се включи Христо Нихризов, беше посветена на дигиталното бъдеще на финансите и ролята на технологиите в процеса на дигитална трансформация. Освен него, в панела участваха Христо Борисов, главен изпълнителен директор на Payhawk, Мартин Богданов, член на УС на ФинТех асоциация, Павел Чорбаджийски, председател на Българска биткойн асоциация и  Йоанна Генова, мениджър "Иновации" в Райфайзенбанк България. Модератор на дискусията беше Илиян Стоянов, директор "Управление на риска", PwC.

Христо притежава несравним опит като юридически съветник в многобройни иновативни проекти, изискващи не само задълбочени правни и регулаторни познания, но и специфични технологични компетенции. Неговият коментар относно възможностите, които финтех иновациите разкриват пред банковите и финансови институции, привлече интереса на аудиторията. Специално внимание Христо отдели на ползите и рисковете, свързани с модела на отвореното банкиране, както и на ролята на киберсигурността в ерата на дигиталните технологии.

Адвокатска кантора DPC е всепризнат лидер на българския пазар в най-иновативните и динамични области на правото, сред които са и финансовите технологии. Христо Нихризов ръководи практиката по банково и финансово право на кантората и специализира в сфери като платежни услуги, киберсигурност, защита на личните данни, електронни услуги и електронна идентификация, помагайки на своите клиенти в проектите им, свързани с дигиталната трансформация.

« Предишна  Следваща »