20 years together

Адв. Пенчо Станчев: Цената може да не е най-важното при избора на доставчик на електроенергия

28 Октомври 2020

Пенчо Станчев, старши адвокат и съръководител на отдела по енергийно право в Димитров, Петров и Ко. (DPC), взе участие в онлайн дискусия на тема „Предимства и недостатъци на свободния енергиен пазар“, която се проведе на 26.10.2020 г.
 
Организирана от Investor.bg, дискусията с участието на професионалисти от енергийния бранш, имаше за цел да даде отговор на актуални въпроси, свързани с масовото излизане на свободния пазар на небитовите потребители на електроенергия.
 
Адв. Станчев посъветва потребителите да обръщат внимание на всички условия на договорите, които подписват, защото изборът на доставчик само на база на привидно по-изгодната цена може да се окаже по-скъп в дългосрочен план. Потребителите следва да имат предвид и че смяната на доставчик има действие от 10-то число на следващия месец.
 
Във връзка с критериите за избор на доставчик, адв. Станчев отбеляза, че към момента информацията на сайта на Комисията за енергийно и водно регулиране, не е достатъчно изчерпателна. Онлайн платформата, която КЕВР следва да изгради до края на 2020 година, ще позволява на клиентите да сравняват офертите на различните доставчици.
 
Цялата дискусия с още полезна информация можете да гледате тук.
 
« Предишна  Следваща »