20 years together

Предпремиера на първия Етичен кодекс в телеком сектора

28 Ноември 2018

Телеком индустрията в България скоро ще има свой Етичен кодекс. Проект на този първи по рода си документ в бранша беше изготвен от адв. Христо Нихризов и адв. Никола Стойчев, експерти по телекомуникационно право в адвокатска кантора „Димитров, Петров и Ко.“ и Фондация „Право и Интернет“. Той е резултат от задълбочени проучвания и анализ на средата и взаимовръзките в сектора.

Проектът на Етичен кодекс за взаимоотношенията с потребителите на телекомуникационни услуги беше представен от Никола Стойчев по време на 8-та годишна конференция на Българската асоциация на кабелните и комуникационните оператори (БАККО), която се проведе на 9-ти ноември 2018. В дискусията, посветена на новия документ, взеха участие Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Председателят на Комисията за защита на потребителите, Председателя на Управителния съвет на БАККО, представител на Комисията за регулиране на съобщенията. Новият документ предизвика оживен дебат сред участниците в конференцията, които оцениха високо заложените в него принципи.

Етичният кодекс съдържа основни положения, касаещи взаимоотношенията между потребителите и операторите на телекомуникационни услуги като насърчава директната комуникация и диалога между тях. Експертите в бранша гледат на този документ като поредна стъпка към постигане на висока степен на удовлетворение сред потребителите, която ще допринесе за по-нататъшното развитие на телеком сектора.

Етичният кодекс за взаимоотношенията с потребителите на телекомуникационни услуги все още е в работен вариант и окончателната му версия предстои да бъде публикувана.

« Предишна  Следваща »