20 years together

Защита на лични данни

Общ преглед

В областта на защита на личните данни екипът на „Димитров, Петров и Ко.” се отличава със значителен опит и консултира български и чуждестранни клиенти. Предоставя богат набор от правни услуги свързани с изготвянето на общи условия, търговски и трудови договори, които включват клаузи, свързани със защита и обработване на личните данни, предоставяне на правни услуги при прехвърляне на лични данни на трети страни и изготвяне на пълния набор документи за такова прехвърляне, разработване и съхраняване на международни централизирани бази данни, правни услуги и изготвяне на документи за разкриване на лични данни на компетентните държавни власти при необходимост за целите на криминални разследвания и обвинения, регистрация на администратори на лични данни и правно представителство пред Българската комисия за защита на личните данни, правни консултации, свързани с различни аспекти на обработването на лични данни и изготвяне на редица документи във връзка с такова обработване, и т.н.

Експертите на „Димитров, Петров и Ко.” предоставят първокачествени юридически услуги във връзка с обработване на лични данни за маркетингови цели и изготвяне на разнообразни документи, свързани с такова обработване. Екип на кантората участва в изготвянето на Етичен кодекс на Българската асоциация за директен маркетинг и одобрението му от Комисията за защита на личните данни.

Различни държавни институции (министерства, агенции и комисии) се доверяват на познанията и дългогодишната практика на „Димитров, Петров и Ко.” в областта на защита на личните данни, а адвокатите от кантората често са канени да участват в разработването на нормативни актове. Те са лектори на множество международни конференции, форуми и семинари относно защита на личните данни, включително и на обучения на държавни служители от органите за защита на личните данни и други дирекции в държавната администрация.

Един от съдружниците в Адвокатско дружество „Димитров, Петров и Ко.” е член на престижния Европейски институт по въпросите на личната неприкосновеност.

горе

Представителен опит

Някои от последните ангажименти на „Димитров, Петров и Ко.” в тази сфера включват:

Един от водещите издатели на кредитни карти в световен мащаб ползва услугите на кантората по въпроси свързани със защитата на лични данни като преглед и коментари по политика за защита на лични данни, отношения с потребителите на уебсайт, общи условия за ползване на корпоративен уебсайт и др. 

Екипът на „Димитров, Петров и Ко.” консултира световен доставчик на инженерингови услуги във връзка с използването на лични данни на негови потребители за изпращане на информационни бюлетини и т.н., и оказа съдействие при изготвянето на съответните правни документи.

Един от водещите производители на компютри възложи на „Димитров, Петров и Ко.” изготвянето на цялата необходима правна документация за подготвяно прехвърляне на лични данни на трети страни.

Адвокатите на „Димитров, Петров и Ко.” придобиха значителен опит в предоставянето на услуги на едно от най-големите световни издателства във връзка с обработването на лични данни за целите на директния маркетинг и изготвянето на широк набор от документи, необходими за такова обработване.

Сред тези, които се възползваха от услугите на „Димитров, Петров и Ко.” по въпроси свързани със защитата на лични данни са още водещ световен оператор на търсачка и една от най-големите международни компании в развлекателната индустрия.

горе

Свързани новини
11МАР

Стратегията на ЕС за изкуствения интелект през погледа на адв. Десислава Кръстева

Бялата книга за изкуствения интелект, която Европейската комисия (ЕК) пусна за обществено обсъждане в края на февруари, „дава категорична заявка, че Европа гледа на развитието на ИИ технологиите като на свой... виж повече

26ФЕВ

ДЕСИСЛАВА КРЪСТЕВА ПРЕДСТАВЯ ЗАКОНИТЕ ЗА ЛОКАЛИЗИРАНЕ НА ДАННИ В БЪЛГАРИЯ В СТАТИЯ ЗА THOMSON REUTERS DATA PRIVACY ADVISOR

Адв. Десислава Кръстева, съдружник в „Димитров, Петров и Ко.“ и ръководител на отдела за ИТ и защита на личните данни на адвокатското дружество, обобщава законодателството за локализиране на данни в България в... виж повече

12ФЕВ

Десислава Кръстева коментира плановете на ЕС за регулиране на използването и разработването на изкуствен интелект пред Bloomberg TV

Адв. Десислава Кръстева беше поканена в предаването „Бизнес старт“ на Bloomberg TV, за да коментира правилата за използване на изкуствен интелект, които ЕС планира да въведе в близко бъдеще, и как те ще се отразят на... виж повече

горе

Свързани публикации

Мисията (не)възможна: там където GDPR и търговският арбитраж се пресичат

Изтегли:dpco-navigating-out-of-safe-harbors-cee-legal-matters-10-2015.pdf (PDF, 955.10 kb)

Тема:Право на ИКТ. Защита на личните данни

Издание:Austrian Yearbook on International Arbitration 2020

За допустимостта на някои операции по обработване на лични данни от работодателя в условията на пандемията от COVID-19

Тема:Право на ИКТ. Защита на личните данни

Публикувано в:https://www.tita.bg/

В условията на извънредно положение, установено заради пандемията от COVID-19, работодателите са изправени пред много предизвикателства – от стремежа да запазят заетостта и да минимизират загубите до спазване на установените противоепидемични мерки и опазване на живота и здравето на служителите си. И макар въпросите за защита на личните данни да остават сякаш на по-заден план, същите имат своето важно практическо значение и в условията на пандемия. Д-р Мартин Захариев изследва няколко операции по обработване, свързани с противодействие на разпространението на COVID-19 на работното място, и тяхната допустимост от гледна точка на GDPR и българското законодателство.

Картите "Мултиспорт" и защитата на личните данни

Тема:Право на ИКТ. Защита на личните данни

Публикувано в:https://www.tita.bg/

горе

Лице за контакт

Десислава Кръстева

Съдружник

Десислава Кръстева

горе