20 years together

Недвижими имоти и вещно право

Общ преглед

В сферата на недвижимите имоти „Димитров, Петров и Ко.” предлага пълна гама от услуги на местни и чуждестранни клиенти вече повече от 10 години. Дружеството поддържа партньорски отношения с няколко внимателно подбрани реномирани агенции за недвижими имоти в страната и работи в тясно сътрудничество с големи компании за недвижими имоти от Великобритания, Ирландия, Финландия и САЩ. Отделът по недвижими имоти предлага професионална правна помощ при изготвянето на всички видове документи, свързани със сделки с недвижими имоти, намиране на подходящ имот съгласно предварително зададени критерии, провеждане на преговори и представителство на клиента, проучване на правен статус на даден имот, правен режим и евентуални тежести, наложени на недвижимия имот (пълен правен анализ), планиране на данъчни задължения и други консултации относно придобиването на недвижими имоти, управление и разпореждане с имоти, получаване на банкови кредити за придобиване на недвижими имоти, ипотекиране, подпомагане в процеса на промяната на статута на недвижими имоти от земеделски земи в урбанизирани територии и др.

 „Димитров, Петров и Ко.” представлява и съветва някои британски, ирландски, португалски, руски и израелски частни инвеститори при придобиването на недвижими имоти в ски курортите Банско, Боровец, Пампорово и Чепеларе, а също и в околностите на Велико Търново. Дружеството е създало ефективна мрежа за подпомагане на инвеститори при придобиване на недвижими имоти и в момента представлява около 1200 души при закупуването и управлението на голям брой луксозни апартаменти и сгради в София и в морските курорти Слънчев бряг, Златни пясъци, Несебър, Поморие и Каварна, а също и в планинските ски курорти – Банско, Боровец и Пампорово. Комплексната правна помощ обхваща цялостно представителство – от провеждане на преговори и изготвяне на предварителни договори за продажба до подписване на нотариални актове и приключване на административни процедури по регистрация на придобитата собственост за данъчни и статистически цели.

Адвокатското дружество съдейства и на корпоративни клиенти при отдаване под наем на офиси, промишлени предприятия и големи сгради в България, при различни данъчни въпроси относно недвижими имоти, а също и при процесуално представителство.

горе

Представителен опит

„Димитров, Петров и Ко.” консултира множество значими сделки с недвижими имоти, между които придобиването  на 100% от дяловете на две дружества, които притежават голям брой парцели около София с обща площ от 182 000 кв. м., придобиването на 100% от дяловете на дружество, собственик на парцели по черноморското крайбрежие с обща площ 90 000 кв. м., придобиването на имоти в центъра на София, оценени на над 4 милиона евро, закупуването на зелено на 100% от апартаментите във ваканционен комплекс „Сейнт Джон парк” в Банско, оценени на над 16,9 милиона евро, закупуването на зелено на 80% от апартаментите във ваканционен комплекс „Алпен” в Банско, оценени на над 4 милиона евро, закупуването на зелено на 70% от проектираните апартаменти във ваканционен комплекс „Аполон 3” в Несебър, на стойност 2,9 милиона евро и т.н.

През 2008 г. и 2009 г. екип от експерти на „Димитров, Петров и Ко.” представлява инвестиционен фонд от Гибралтар във връзка със сделки по сливания и придобивания и с недвижими имоти в България. Бяха изготвени документи, свързани с иск срещу местен строителен предприемач след придобиване на вземане от фонда.

От името на норвежки инвеститор в недвижими имоти „Димитров, Петров и Ко.” успешно завърши придобиването на портфолио от ваканционни апартаменти в курортния град Ахелой.

През 2010 г. една от най-големите италиански строителни компании възложи на „Димитров, Петров и Ко.” да я представлява в отношенията й  с изпълнителя на един от най-значимите проекти в София, „София Еърпорт Център” и със съответните подизпълнители.

През същата година експертите на кантората представляваха румънски инвеститор в недвижими имоти, като постигнаха успешно извънсъдебно споразумение в правен спор с втората по големина строителна фирма в България.

Адвокатското дружество беше ангажирано да защитава интересите на един от водещите местни предприемачи в сферата на недвижимите имоти по няколко съдебни дела срещу строителни фирми, с които предприемачът е сключил договори за изпълнение.

През 2011 г. водеща верига хипермаркети се довери на „Димитров, Петров и Ко.” като възложи за ревизиране целия набор от договори за наем на офисни площи в България, сключени от дружеството.

Кантората постоянно осъществява процесуално представителство, свързано с недвижими имоти, както в София, така и в страната.

горе

Свързани новини
22МАЙ

ОСОБЕНОСТИ ПРИ ПРИЛАГАНЕТО НА СТОПАНСКАТА НЕПОНОСИМОСТ

Институтът на стопанска непоносимост е актуален в настоящата обстановка на пандемия от COVID-19 и наложените извънредни мерки за овладяването й. Сегашните условия изпълняват изискването за непредвидими обстоятелства... виж повече

20МАЙ

Нова Наредба регулира сервитутите на ВиК съоръженията

На 27.03.2020 г. влезе в сила Наредба № РД-02-20-1 от 5 март 2020 г. за условията и реда за определяне на размерите и разположението на сервитутните ивици и на специалния режим за упражняване на сервитутите на водоснабдителните... виж повече

11МАЙ

DPC с най-високо класиране до момента от The Legal 500 EMEA

В средата на април един от двата най-големи и престижни правни справочници в света, The Legal 500, обяви класациите си за региона на Европа, Средния Изток и Африка за 2020 г. виж повече

горе

Свързани публикации

Противопоставимост на договори за наем и аренда при публична продан на недвижими имоти

Тема:Недвижими имоти и вещно право. Строително право

Публикувано в:Дайджест "Собственост и право", 2018 г., кн. 11, стр. 37

Ръководство относно правото в областта на недвижимите имоти в Европа – Централна, Източна и Югоизточна Европа

Тема:Недвижими имоти и вещно право. Строително право

Публикувано в:www.meritas.org

Издание:Ръководство относно правото в областта на недвижимите имоти в Европа – Централна, Източна и Югоизточна Европа

*Публикацията е на английски език.

горе

Лице за контакт

Александър Тодоров

Съдружник

Александър Тодоров

горе