Богдан Петров

Съдружник
No

Богдан Петров е основател и съдружник в DPC, както и човекът стоящ зад създаването и разработването на повечето от отделите на дружеството, сред които и тези, специализирани в любимите му области - енергийно право и право на обществените поръчки.

Богдан има повече от 20 години опит в ръководене на проекти и международни сделки за придобиване на телекомуникационни, ИТ и енергийни дружества в България и е публикувал съответни изследвания и статии в редица национални и международни издания. Той е съдействал за разработването на множество законови и подзаконови нормативни актове, сред които Закона за електронните съобщения, Закона за електронната търговия, измененията в Закона за кадастъра и имотния регистър и съответните актове за изпълнение.

Повече от 8 години г-н Петров обучава адвокати, съдии и държавни служители с фокус прилагането на законодателството в областта на електронната търговия и електронното управление.

През последните години, освен първокласната си консултантска работа, той се е посветил главно на изграждането на взаимоотношения с клиенти. Със своя огромен опит и непоклатимо самообладание, Богдан е неизчерпаем източник на професионални насоки, здрав разум и мъдрост за всички в DPC.

Богдан е препоръчван от The Legal 500 и класиран в престижната категория Expert Consultant в последното издание на IFLR1000.

Постове на

Богдан Петров

No items found.

Публикации

No items found.
No items found.
Представителен опит

Богдан е ръководил правния екип на Димитров, Петров и Ко. в множество сделки за сливания и придобивания, сред които за консултиране на водещ инвеститор от Обединеното кралство за продажбата на мажоритарния дял от третия мобилен оператор в страната - сделка, считана за една от най-големите придобивания в България за телекомуникационния сектор.

Членства в професионални организации
  • Софийска адвокатска колегия
  • Център за право на информационните и комуникационните технологии
  • Българска ИДЛО Алумни Асоциация
Образование

Софийски университет, Правен факултет (LL.M)

Езици
  • Български
  • Английски
Награди & признания

“Богдан Петров има богат опит в регулаторните въпроси.“ – The Legal 500, Енергетика и природни ресурси

Специалисти в областа

This is some text
This is some text inside of a div block.