Христо Нихризов

Управляващ съдружник
No

От летен стажант до съдружник в DPC, Христо Нихризов е участвал в едни от най-новаторските и значими проекти в областта на телекомуникациите и банковото и финансово право, реализирани в региона през последните 15 години.

''Христо Нихризов се справя много добре със сложни въпроси и идентифицира проблемите и възможностите" - Chambers Europe

Христо е съдружник в DPC и ръководител на екипите по банково и финансово право и телеком & медии. Притежава завиден опит, придобит чрез участие в новаторски проекти, изискващи не само задълбочени познания в областта на регулаторните изисквания, но и специализирана техническа експертиза. Христо е спечелил доверието на големи международни компании от различни сектори, където спазването на регулаторните изисквания налага внимателно структуриране и анализ при пускането на нови продукти и разработването на маркетингови канали и бизнес модели. Той притежава задълбочен опит и в сферата на личните данни, киберсигурността, платежните услуги, технологии и иновации и впечатляващи постижения както в сферата на телеком & медии, така и в банковата индустрия.

Христо е съавтор на голяма част от действащата регулаторна рамка в областта на електронните съобщения в България. Той и неговият екип от експерти оказват пълно правно съдействие при разработването и реализирането на многомилионен проект за прокарването на първия и единствен търговски подводен оптичен кабел, свързващ ЕС и региона на Кавказ под Черно море. Част е и от няколко иновативни проекта в банковия и финансов сектор, оказали сериозно въздействие върху платежните системи и услуги в България, сред които и оценка и ограничаване на последиците от най-голямата банкова несъстоятелност в страната.

Високият професинализъм на Христо е признат от някои от най-престижните световни правни справочници като The Legal 500, Chambers Europe, IFLR 1000 и Who's Who Legal.

Публикации

Представителен опит
 • Съветва Теленор във връзка с отделянето на инфраструктурните дейности на дружеството от услугите на дребно
 • Консултира пускането на първата българска платформа за интернет телевизия
 • Консултира Manchester Airport Group в качеството им на кредитор на един от участниците в процедурата за предоставяне на концесия на Летище София
Членства в професионални организации
 • Софийска адвокатска колегия
 • Международна асоциация на адвокатите (IBA)
 • ITechLaw
 • Старши правен експерт във Фондация ‚‚Право и интернет‘‘
Образование
 • Софийски университет „Св. Климент Охридски”, Юридически факултет, Магистър по право
 • Американски институт за правно обучение, Университет в Мичиган, САЩ, програма по Американско бизнес право

Езици
 • Английски
 • Български

Награди & признания

''Христо Нихризов предоставя  услуги, които носят усещането за персонализиран подход, при който не се пестят усилия, за да се намери решение на вашия проблем. Той е достъпен, ефективен при изясняването на проблемите и ви помага да достигнете прагматични и търговски ориентирани решения. Не се страхува да дава трудни съвети!'' – Legal 500

Специалисти в областа

This is some text
This is some text inside of a div block.