Росица Василева

Старши адвокат
No

Росица е талантлив и състрадателен адвокат, способен да влезе в положението на клиента, за да намери решението, което най-много му подхожда. Изключителен екипен играч, тя бързо се превърна в незаменима част от екипите по трудово, корпоративно и конкурентно право.

Настоящата практика на Росица е фокусирана предимно върху трудово право, корпоративно право, сливания и придобивания, конкурентно право, а в последствие и разрешаване на спорове. Завършила е няколко следдипломни курса по регулации на ЕС и е натрупала 8-годишен ценен опит в адвокатска кантора, включително двугодишно командироване като юрисконсулт в дъщерно дружество на глобален тютюнев гигант, добавяйки задълбочени познания в сектора към своите многостранни способности.

Откакто се присъедини към DPC през 2019 г., Росица допринесе активно за успешното сключване на редица сделки по сливания и придобивания и се доказа като изключително ефективна във всичките им етапи – комплексна проверка, преговори, изготвяне на документи и финализиране. Тя редовно предоставя правни съвети на корпоративни клиенти във връзка с различни казуси от трудовото право. Те включват изготвяне на персонализирани документи, съобразени с конкретните нужди на компанията, съдействие по време на сложни уволнения, включително такива на управленски персонал, юридическо представителство в трудови и други съдебни дела, както и всякакви правни съвети, необходими за безпроблемното протичане на ежедневните бизнес процеси.

Публикации

Представителен опит
  • Консултира Networx България в качеството си на купувач на доставчика на интернет и цифрова телевизия Online Direct
  • Ключов член на екипа, съветващ team.blue при придобиването на уеб хостинг компанията SuperHosting
Членства в професионални организации
  • Софийска адвокатска колегия
  • Европейска асоциация на адвокатите по трудово право (EELA)
Образование
  • Софийски университет „Св. Климент Охридски”, Юридически факултет, Магистър по право
Езици
  • Английски
  • Френски
  • Испански
Награди & признания

''Росица Василева - много умна млада дама и наш доверен съветник по всички предизвикателни трудови въпроси, освен ежедневните търговски задачи.'' – Legal 500

Специалисти в областа

This is some text
This is some text inside of a div block.