20 years together

Свилена Ракшиева

Адвокат

Свилена Ракшиева се присъединява към екипа на Адвокатско дружество „Димитров, Петров и Ко.” през 2014 г.
 
Специализира в областта на правото на информационните и комуникационни технологии, имиграционното право, конкурентното право, правото на ЕС.
 
Работила е в отдела по конкурентно право на Адвокатска кантора Linklaters LLP в Брюксел, Белгия, като преди това е придобила ценен опит като стажант в Генерална дирекция „Конкуренция“ към Европейската комисия. Сътрудничила е на Юридическия съветник на Съда на Европейския съюз в Люксембург.
 
Свилена Ракшиева се занимава предимно с проучване и консултиране по въпроси, касаещи защитата на личните данни, използването на електронни документи и електронни подписи, електронната търговия и телекомуникациите. Експертният ѝ опит ѝ дава възможност да работи за клиенти като Google, УТИ Група България ЕООД, Фокс Интернешънъл Ченълс България ЕООД, Теленор България ЕАД, Корпоративна търговска банка АД (в несъстоятелност), Джобс.бг ЕООД, Цептер България ЕООД.
 
Тя се включва активно в издаването на книги и статии с особен акцент върху правната, административна и техническа страна на регулациите в областта на ИКТ, както и върху растежа в използването на електронни услуги за сертифициране на национално ниво и в Европа. 
 
Опитът на Свилена Ракшиева обхваща още режима за чужденци и чуждестранни инвестиции в България. Тя участва в различни проекти, свързани с процедурите за получаване на статут на постоянно пребиваване в България и българското гражданство. 
 
В допълнение, Свилена Ракшиева е ангажирана в проучвания и консултиране в областта на защитата на конкуренцията. 
 
Г-жа Ракшиева е член на Съюза на юристите в България.
 
Владее свободно английски и френски език. 
 

 

Изпрати съобщениеClose